sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Taas Brisbaneen

Perjantaiaamuna pakkasimme tavarat taas ja lähdimme kymmenen tienoilla rautatieasemaa kohti. Viimeinen etappi! Juna Brisbaneen lähti vasta iltapäivällä neljän tienoissa, mutta ilma oli sen verran viileää ja sateisen näköistä, että emme viitsineet enää lähteä minnekään, vaan katselimme ihmisvilinää ja lueskelimme rautatieasemalla. Kun saimme laukut luovutettua virkailijoiden hoitoon, lähdimme kävelemään puistoon. Valkoiset papukaijat lensivät ihan kuin tilhet parvessa ympäriinsä ja metelöivät kovasti. Vaistosivatkohan ukkosilman tulon? Olimme päässeet takaisin rautatieasemalle, kun alkoi sataa aika tavalla ja ukkonenkin jyrähti jonkun kerran.Satoi edelleen, kun juna lähti kohti Brisbanea, joten en viitsinyt yrittää valokuvata junan ikkunasta, kun vesipisarat valuivat lasin ulkopintaa. Kumpuilevat maisemat olisivat olleet kyllä kuvaamisen arvoisia. Kaikki oli sateen jäljiltä niin vihreää, uusi ruoho vaaleampaa, kuin puiden lehdet.

Sunlander -junassa oli paremmat penkit, kuin tässä Country Linkin Express-junassa, joten yöllä oli vaikeaa nukkua. Lisäksi vaunussa oli yksi vauva, jolla taisi olla koliikki. Fiziläinen vanha mies oli unohtanut laukkunsa jonnekin, ilmeisesti Sydneyn asemalle ja sitä virkailijat selvittelivät. Yksi nuori mies tuli junaan ilman paikkalippua ja hän joutui jäämään seuraavalle asemalle sateiseen ja pimenevään iltaan.
Aika monella junamatkustajalla täällä on tyyny kainalossa. Ihmettelin sitä aluksi, mutta en enää. Kahden hengen penkillä pystyy aika hyvin nukkumaan tyyny pään alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti