keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Sunlander-junassa
Tiistai-aamuna (13.11.) tavarat kasaan, avaimet siivoojatytölle ja junalla Brisbaneen. Sunlander-niminen juna lähti 13.25 jurraamaan pohjoiseen kohti Cairnsia (1711 km). Townsvilleen tosin oli matkaa vain 1363 km, siellä jäisimme pois. Juna oli pitkä! Eteemme istui perhe, jossa oli kaksi lasta, tyttö ehkä parivuotias ja poika 6-8 kk. Vanhemmat olivat tosi kärsivällisiä vilkkaiden lasten kanssa. Isä näytti kantavan lastenhoidosta melkein enemmän vastuuta, kuin äiti.

Juna kulki mielestäni jonkin verran hitaammin, kuin Suomessa, välillä melkein kävelyvauhtia, kun rataa oli korjattu. Pysähdyksiä oli aika usein ja asemia lähestyttiin varovasti joten maisemia ehti katsella. Näin yhden kengurun metsikön laidassa illalla ja Joel näki vallabeja tai kenguruja hyppimässä pusikossa keskiviikkoaamuna.

 Sokeriruokoviljelyksiä

 Tällaista maisemaa sai katsella aika monta kilometriä

 Vesilammikoitakin oli matkalla Ilmastointi oli tosi tehokas. Onneksi olin ottanut käsimatkatavaroihin lisävaatetta (muut tavarat luovutimme matkatavaravaunuun). Nukahtelimme ja heräilimme aina välillä.  Juna oli Townsvillessä keskiviikkona klo 11.50.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti