maanantai 3. joulukuuta 2012

Helluntaiseurakunnan kokouksessa

Katsoimme netistä paikallisen helluntaiseurakunnan osoitteen. Kirkko on ihan keskustassa ostoskeskuksen lähellä. Sunnuntaina iltakuudelta oli ohjelmaan merkitty tilaisuus. Menimme sinne. Kirkkosali ei ollut kovin iso, mutta aika  viihtyisä. Toisella sivustalla oli kahvilatilan tarjoilupöytä. Jossakin oli myös ruokasali, koska tarjolla oli kokouksen jälkeen ruokaa pientä maksua vastaan.

Tilaisuuden alussa oli ylistysmusiikkia. Kovaääniset olivat tehokkaat! Yleisöstä etupäässä nuoria ihmisiä meni salin etuosaan ylistämään. Musiikkiosuus kesti vajaan puoli tuntia. Saarnan piti vanhahko kiertävä saarnamies. Aiheena hänellä oli Betesdan lammikon tapahtumat. Ihmiset ovat menneisyydessä tapahtuneiden hylkäämisten, loukkausten ja pahoinpitelyn rampauttamia. He etsivät apua vain ihmisiltä eivätkä tajua, että Jeesus kysyy heiltä: ”Tahdotko tulla terveeksi?” Saarnaaja sanoi jo aluksi, että vaikka Jeesus edelleen parantaa ihmisiä, hän ei nyt keskity siihen. Saarna oli hyvä ja ymmärsin siitä aika paljon. Seurakunnan saarnaajan aksentti sen sijaan oli minulle hankalampi ymmärtää.
Kokouksen loppuosassa rukoiltiin edessä sitä haluavien puolesta ja sen jälkeen laulettiin taas kovaa! Sanat oli heijastettu screenille ja valaistus oli sen vuoksi aika himmeä, joten ottamani kuva ei onnistunut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti