lauantai 15. joulukuuta 2012

Kyläjuhla aussitapaan

Lähdimme perjantaina suunnistamaan rannikolta sisämaahan päin. Ajelimme rauhallisia pikkuteitä kumpuilevassa maastossa ja saavuimme Murgon -nimiseen pikkukaupunkiin. Päivällä kahden tienoissa kylän mittarissa oli 29 astetta.  Leirintäalue on pieni, eikä täällä ole meidän lisäksemme kuin yksi teltta, asuntovaunu ja kuorma-auto. Sen kuskilta kysäisin, mihin maksetaan, kun vastaanottoa ei löytynyt. Keskustan infoon, oli vastaus. Sieltä saimme avaimen vessa/suihku/pesularakennukseen. Infon rouva sanoi, että illalla on joulunavajaiset, tervetuloa mukaan.

Menimme hyvissä ajoin keskustaan. Kaikki liikkeet olivat auki ja kolmea karusellia pystytettiin parhaillaan. Liukumäki oli hauska. Väki lasketteli möykkyistä mäkeä jyväsäkkien päällä. Ensin ei luisto ollut hyvä, mutta vempeleen hoitajan lisäämä silikoni auttoi huomattavasti. Siinä pappa lasketteli lapsenlapsi sylissä tai isä oman muksunsa kanssa. Ehkä 12-13 ikäinen neiti laski ainakin 5 kertaa. Välillä koko perhe laski kilpaa. Liukumäessä oli kolme rataa, joten kilpalasku onnistui hyvin.

Joulupukki tuli paikalle isolla paloautolla. Kuuden tienoissa paikallinen noin 15-jäseninen soittokunta aloitti konsertin. Nuorin soittaja oli 11-vuotias, vanhin 86. Soittokunta oli toiminut jo 105 vuotta. Hyvin soittivat! Kello puoli yhdeksän kuului musiikkia ja kirkaisuja karuselleista. Ilta oli jo viilentynyt ja kaskaiden siritys vaimentunut. Me painuimme pehkuihin.   

Lauantaina ajoimme Dalbyyn Bunya Highwaytä. Edelleen tie oli välillä aika kapea ja möykkyinen, mutta liikennettä oli vähän. Välillä sai ajaa monta kilometriä, ettei näkynyt ketään muuta kulkijaa. Maisemat olivat edelleen kauniita: Okranvärisiä vasta muokattuja peltoja, puiden rungot joko melkein valkoisia tai okranvärisiä nekin, ruohikko vihreää tai kuivaa ruskeaa, puut vihreän vihreästä eukalyptusten hopeanvihreään. Olemme leirintäalueella, missä on useita kymmeniä pieniä mökkejä, mutta ei kovin monta asuntoautoa. Respan vieressä varoitettiin vahtikoirista. Ne kävivät äsken meitä tervehtimässä: kaksi pientä villakoiraa ja yksi bokseri!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti