lauantai 26. tammikuuta 2013

Australia Day

Kävimme aamulla Haymarketista ostamassa hedelmiä, Colesissa ostamassa muuta ruokaa ja kävelimme sitten rautatieasemalle ja nousimme bussiin, jolla ajoimme satamaan. Eilen jo huomasimme punaiset banderollit riippumassa valopylväistä. Niissä luki Australia Day (Australian kansallispäivä).

 Bussista jo näkyi, että Hyde Parkissa oli paljon ihmisiä ja musiikki kuului bussiin sisälle. Monenlaista tapahtumaa oli järjestetty eri puolille kaupungille ja satamaan. Ihmisiä oli valtavasti liikkeellä ja aika monella Australian lippuja. Mekin pyysimme ilmaiset liput matkamuistoksi. 

 Kävelimme sataman oopperatalon vierestä kasvitieteelliseen puutarhaan. Sielläkin oli ihmisiä piknikillä nurmikoilla. 


Kävimme katolisessa kirkossa kuuntelemassa urkukonserttia. Liikenteeltä suljetuilla kaduilla oli vanhoja autoja näytillä pitkät rivit. Sanoin Joelille, että Erkki-veli saattaisi nauttia näiden katselemisesta. Napsin niistä kuvia, kuten monet muutkin. Fiat 500 löytyi, Mossea sen sijaan ei eikä myöskään Angliaa, jossa on viisto takalasi. Puiston reunamilla kuului pauketta. Pari miestä siellä paukutteli ratsupiiskojaan. Vähän teki mieli mennä kysymään, antaisivatko minun kokeilla, vieläkö saan piiskan paukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti