maanantai 28. tammikuuta 2013

Canberrassa

Näimme säätiedotuksesta, että Sydneyssä sataa sunnuntaina, joten varasimme paikkaliput Canberran junaan.  Ostimme alussa 3 kk:n AusRail -passin , jolla voi matkustaa niin paljon, kuin haluaa, mutta paikat on varattava. Vettä satoi sen verran, että kengät ja sukat kastuivat. Junassa oli hiukan kylmä. Kaikissa julkisissa kulkuvälineissä täällä on tehokas ilmastointi, turhankin tehokas viileinä päivinä. Juna lähti seitsemän tienoilla ja oli puoli kahdentoista maissa perillä. Junan ikkunoista näkyi kukkulaista maastoa, havumetsiäkin, peltoja, lehmiä ja lampaita laitumella farmien ympärillä, joitakin jokia myös ja kenguruja/vallabeja pomppimassa junaa pakoon.



Rautatieasemalta ei löytynyt karttaa mukaamme. Seinällä olevasta isosta kartasta piirsin vähän osviittaa suunnasta ja sitten lähdimme kävelemään kohti parlamenttitaloa. Onneksi päivä oli sielläkin aika pilvinen.
 
Sitten huomasimme järven ja suuntasimme sen rantaan. Kirjastorakennus tuli vastaan jossakin vaiheessa.
 
Kävimme katsomassa siellä pienen näyttelyn ja viimein saimme kartankin. Siitä huomasimme, että keskusta oli järven toisella puolella, sinne oli matkaa vielä pari kilometriä. Puhti ja aika ei riittänyt enää, joten lähdimme takaisinpäin, kävimme matkalla katsomassa lasinpuhaltajien työskentelyä ja antiikkimarketissa. Siellä myytiin muutakin, kuin antiikkia, kuten vaatteita, tauluja ja kaikenlaista syötävää, vähän kuin myyjäisissä. Juna lähti takaisin viiden maissa, olimme hostellissa kymmenen tienoissa. Olimme kävelleet kymmenisen kilometriä.  Hyvin nukutti taas yöllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti